Як смачно і просто приготувати рибну тушонку
Як смачно і просто приготувати рибну тушонку
Нинішній ритм життя змушує господинь придумувати все нові і нові способи, як економити час перебування на кухні.
Ще пару років тому був такий собі «бум» продуктової заморозки. Овочі і фрукти, м'ясо та рибу пхали в морозилку. Для приготування все розморожували і потім тільки готували. При такому режимі, такий дорогоцінний час катастрофічно втрачався, і корисні властивості теж.
Зараз, завдяки промисловому виробництву, вдалося знайти спосіб, як економити час і не залишатися голодним - вже готові консерви. Ви скажете: «Так вже пройшло 80 з гаком років, як стали відомі готові сніданки», все правильно, але ми говоримо зараз про домашні консерви!
Думаю, що всі розуміють різницю домашньої їжі і магазинної.
Смачно і просто, а головне швидко приготувати консерви можна в автоклаві. Українські виробники пропонують широку лінійку автоклавів, серед яких є з газових балонів, листової сталі, нержавіючої сталі.
Пропонуємо вашій увазі рецепт рибної тушонки в автоклаві. Колись хтось сказав: «Все геніальне просто!» І це дійсно так.
Рибу потрібно почистити і помити, відрізати голови і злегка обсмажити з двох сторін, зверніть увагу - зажарювати не потрібно!
Окремо обсмажити цибулю в томаті і моркву в томаті. Овочі пасерувати теж злегка. Все посолити і поперчити за смаком і шарами укласть в банки 0,5 л.
Поставити банки в автоклав, залити воду, накачати потрібну атмосферу і виставити температуру 120 С або нагнати її, в залежності від вашого автоклава, і тримати 15-20хвилин. Почекати, поки охолоне (бажано лишити на ніч).
Як бачите, все дуже просто. Вихід від 16 до 50 банок 0,5 л.
Смачного!