Як закоптити рибу у коптильні гарячого копчення
Як коптити рибу у коптильні гарячого копчення
Копчені страви завжди користуються популярністю серед споживачів. Неперевершений аромат «димка» неможливо порівняти ні з чим.
Сьогодні розберемось з тим, як правильно закоптити рибу у коптильні гарячого копчення.
Насамперед, варто підібрати той вид риби, який найкраще підходить для копчення:
- короп, форель, щука, вугор, окунь, судак, осетр, лящ, чехоня, карась, мойва, скумбрія, палтус, товстолоб, сом.
Підготовка тушок:
- ретельно почистити рибу від нутрощів та всього іншого,
- промити чистою проточною водою,
- замаринувати спеціально підібраним маринадом з ароматними спеціями (лавровий лист, чорний та духмяний перець, гвоздика, коріандр тощо) або просто засолити,
- підсушити тушки і приготувати їх до копчення.
Одним із найважливіших пунктів у приготуванні є вибір деревного палива, яким буде коптитися продукт.
Важливо, ні в якому разі не брати дрова хвойних порід, адже смола, яку вони містять, осідає на готовому продукті.
Найкращим вибором буде – вільха та ялівець. Якщо в наявності таких порід немає, виходом буде заміна на фруктові породи дерев.
Останній пункт - це час копчення. Все залежить від розміру тушок, чим більша риба, тим більше часу піде на її приготування, в середньому 2,5-3 год.
Коптильня гарячого копчення дозволяє набагато прискорити процес копчення, а смак та зовнішній вигляд буде неперевершений.