Секрети приготування смачного шашлика
Секрети приготування смачного шашлика
Чарівна весна впевнено заступила в свої права. Душа радіє, співає і проситься на природу. То тут то там відчувається аромат смаженого м’яса - шашлик!
Здавалося б, нічого складного у приготуванні шашлику немає, але якщо заглянути у процес детальніше, то приходить розуміння, що тут є свої тонкощі та особливості.
Насамперед, потрібно правильно вибрати м'ясо. Найкраще підійде частина тушки з прошарком жиру, щоб шашлик не був в результаті сухим.
Якщо у вас яловичина – підійде частина з лопатки, якщо свинина – шийна частина, а якщо баранина – то задня частина ноги або спини.
Сучасний інформаційний простір рясніє великою кількістю різноманітних рецептів приготування шашлику. Чого тільки не зустрінеш на теренах інтернету: шашлик у пляшці, шашлик без маринаду, шашлик з пивом, шашлик з прованськими травами і т.д.
Та якщо розібратися, чимало порад не дають, зазвичай, того результату на який сподівається повар.
Отож, головне:
- Правильно вибране, свіже м'ясо;
- Маринад та маринування;
- Приготування;
- Мангал.
Наступний етап – маринад та маринування. З досвіду можна сказати, що найкраще смакують прості маринади без додавання незрозумілих приправ. Сіль, чорний перець, цибуля – ось головні складові маринаду. За смаком додати до порізаного м’яса і лишити на 1-1,5 доби. За такий час маринування у власному соку шашлик буде неперевершений.
І останнє – смажіння. Готувати варто не на вогні, а на гарячому вугіллі. Шашлик буде не тільки смажитись, а й прокопчуватись димком, що обов’язково не лишиться не поміченим дегустаторами.
Ще один важливий момент – мангал. Обирати варто із міцної сталі, щоб виріб послугував вам довгі роки. І звернути увагу на практичність.
Якщо ви ще не придбали таку необхідну річ як мангал – радимо завітати до нас – тут ви знайдете широкий асортимент мангалів та аксесуарів до них.