Кількість
|
Вартість
|
||
|
Якщо буденна їжа вам більше не приносить задоволення, а ходити по ресторанах ви не надто любите, зате любите дивувати близьких і рідних цікавими рецептами, то ідеальним способом урізноманітнити свій стіл для вас стане копчення.
Для того щоб коптити рибу, м'ясо та інші продукти вам допоможе коптильний комплекс, який раціонально купити за дуже приємною ціною.
На сайті КУТ ми пропонуємо купити коптильні комплекси від українського виробника Троян. Міцні, якісні, надійні та багатофункціональні коптильні комплекси виробляються за сучасними технологіями і мають у складі багато доповнень, щоб додати зручності у приготуванні копчених продуктів.
Ми пропонуємо пристрої з обладнанням під казан, з мангалом та решіткою-гриль, додатковими столиками та поличками, модульні, з накриттям. Мобільні варіанти оснащено колесами для зручності пересування агрегату ділянкою.
Принцип дії коптильного комплексу
Для того щоб не помилитися з покупкою, необхідно розуміти, як влаштована коптильня, і який її принцип роботи.
Це сталевий корпус з кришкою. Усередині оснащений гратами з металу для продуктів, відділенням для палива, і спеціальним піддоном для жиру, який стікає в процесі копчення. Продукти розміщуються на цих гратах всередині ємності, накриваються кришкою і насичуються димом - це і є принцип приготування. Все досить просто, готувати копченості зможе навіть людина, що не має кулінарного досвіду.
Як вибрати коптильню і на що звертати увагу при покупці
Ми пропонуємо вугільні коптильні, які функціонують за рахунок спалювання дров і виділення тепла і диму. Вони популярні серед дачників і любителів відпочинку на природі. У вугільній коптильні копчення проходить найбільш природним чином. Такі коптильні для дачі бувають з функцією барбекю, мангала і гриля.
Типи коптильних комплексів
Ми радимо купити побутові портативні коптильні комплекси. За типом копчення – для холодого, гарячого і напівгарячого.
При гарячому копченні, копченості готуються за допомогою гарячого диму. Триває процес їх приготування від сорока хвилин до декількох годин, в залежності від продукту. Найчастіше таким методом коптять нежирне м'ясо і рибу, тому що весь жир витопиться при високій температурі. Потрібно також уточнити, що продукти гарячого копчення мають невеликий термін зберігання.
Холодне копчення може тривати навіть кілька діб. Так як продукти в такому випадку піддаються впливу диму при невисокій температурі. Продукти холодного копчення зберігаються набагато довше, ніж гарячого.
Проміжним домашнім копченням вважається напівгарячий спосіб приготування. Його тривалість становить кілька годин, а температура диму складає 40-60 градусів.
Для того, щоб оптимально вибрати коптильню, добре подумайте скільки часу ви готові приділяти процесу приготування продуктів, і як довго вони зможуть зберігатися у вашій родині.
Що потрібно враховувати при покупці коптильні для дому та дачі
Для того, щоб частування виходили на славу, щоб їжа не варилася в диму, і не була чорною від сажі, перед покупкою звертайте увагу на такі аспекти:
- глибина ємності. Місця між їжею і паливом має бути достатньо, тільки тоді продукти приготуються рівномірно і правильно;
- наявність вентиляційних отворів. Вони регулюють температуру, яка вам буде необхідна для того чи іншого способу копчення;
- кришка повинна дуже щільно закриватися;
- якщо коптильня невелика, то вона повинна бути оснащена піддоном.
Є ще кілька нюансів, які здатні впливати на якість коптильні і копченостей, функціональність і термін служби. А саме:
- матеріал і товщина стінок пристрою;
- вид палива;
- термодатчик;
- гідрозатвор;
- режими роботи;
- автоматичне очищення;
- додаткові полиці для продуктів.
І наостанок, скажімо про те, що для заміського будинку краще вибирати коптильню з вугільним видом палива і з великим об'ємом завантаження, так як місце у дворі не так обмежене, як у кухні квартири.
Радуйте себе і своїх близьких новим видом копчених продуктів хоч кожен день!