Кількість
|
Вартість
|
||
|
Якщо купити мангал, коптильню чи гриль, варто подбати і про витратні матеріали та аксесуари до них. Для того, щоб готувати більше кулінарних шедеврів, буде потрібно кілька маленьких, але необхідних речей.
На сайті КУТ ми пропонуємо купити аксесуари для коптилень та мангалів, щоб ці витратні матеріали, а також допоміжні пристрої, завжди були у вас під рукою.
Найбільш поширені аксесуари для коптилень, мангалів
Щоб без проблем насолоджуватися приготуванням страв на вогні чи у коптильні, варто запастися наступним:
- Для допомоги з продуктами - решітки, шампура, сковороди.
- Приладдя для мангалів і коптилень на вугіллі - засоби для розпалювання, брикети з паливом, кошики.
- Набір рожнів - підбираються під будь-які овочі і види м'яса.
- Комплектуючі для вбудованих систем - пальники, дверцята і додаткові відсіки.
- Контейнери та тріска. Без них коптильня не функціонуватиме
- Стартери, лотки для вугілля. Потрібні для швидкого розігріву і зручного розташування палива на вугільному грилі.
Якщо ви хочете зготувати копчену рибку або смачне ароматне м'ясо, то в наборі для коптильні повинна бути спеціальна деревна тріска. Вона надає страві неймовірного аромату, просто наповнює запахом дерева. Розрізняють варіанти тріски окремо до різних видів м'яса (для свинини, для риби, для морепродуктів і т.д.)
Крім того подбайте про змінні димоходи, стартери та контейнери для щепи.
Маленькі хитрощі для приготування найсмачніших страв на вогні
Додаткові аксесуари для коптилень та мангалів - не єдине, що допомагає отримати максимум задоволення від процесу і якісну їжу в підсумку. Досвідчені любителі готувати на природі поділилися кількома корисними порадами, які зроблять кулінарний процес ще приємнішим і безпечнішим:
- Поруч з мангалом завжди слід тримати пляшку з водою. Це допоможе швидко позбутися від зайвого вогню.
- Хоч і вважається, що струшувати залишки маринаду потрібно для поліпшення смакових якостей, не варто цього робити через ризик займання.
- Перед початком процесу готування більшість грилів необхідно прогрівати. Вугільним потрібно близько півгодини, а газовим - близько 15 хвилин.
- Продукти на шампури не повинні бути нанизані занадто тісно. В іншому випадку це призведе до приготування не смаженої, а парної страви.
- Шампура з дерева завжди потрібно промочити перед початком, щоб вони не спалахували.
- На початковому етапі готування продукти можуть прилипнути до поверхні, але чіпати їх варто тільки після утворення скоринки.
Отже, забезпечте свій відпочинок з мангалом чи коптильнею на природі необхідними аксесуарами і не переймайтеся, буде зручно і смачно!